Vaata, millised riigijuhid on viimasel ajal PPA kopteriga lennanud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA kinnitusel ei ole ükski riigijuhtide lend vähendanud PPA merepäästevõimekust.
PPA kinnitusel ei ole ükski riigijuhtide lend vähendanud PPA merepäästevõimekust. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) lennusalga viimaste aastate statistika põhjal selgub, et riigijuhid üldiselt PPA koptereid riigivisiitide tegemiseks ei kasuta, ent peaminister Taavi Rõivas on olnud üks viimase aja erand.

Hiljuti tegi Postimees intervjuu ka PPA lennusalga lennukite eskadrilli ülema Valeri Kutuzoviga, kes pälvis tänavuse aasta isa tiitli. Tema rääkis, et PPA lennukiga on transporditud teiste seas ka kõiki kolme presidenti, sest kui delegatsioon on suur, siis on piirivalvelennukiga odavam minna visiidile. On ka lennuvälju, kuhu reisilennukiga ei saa või see võtab liiga palju aega. Samuti on lennukiga visiidile transporditud ka teisi ametiisikuid. Samas ei ole seda lennusalga kinnitusel enam viimastel aastatel tehtud. Küll aga on kasutatud kopterit.

2012

  • Peaminister Andrus Ansip lendas PPA kopteriga Leetu tuumaelektrijaama läbirääkimistele.
  • Sotsiaalminister Hanno Pevkur oli kaasas lennul, mil tehti esimene maandumine uuele maandumiskohale Otepää kiirabijaama katusel.

2013

  • Kaitseminister Urmas Reinsalu lendas PPA kopteriga Muhumaale tutvuma uue radaripostiga.
  • Peaminister Andrus Ansip käis PPA kutsel kopteriga tutvumas merepiiri valvamisega põhjarannikul ning idapiiri valvamisega Ida-Virumaal.

2014

  • Aprillis käis PPA lennusalk Sangastes vabatahtlikele merepäästjatele demonstreerimas kopterit ning sellel lennul oli kaasas siseminister Hanno Pevkur
  • Septembris käisid peaminister Taavi Rõivas ja siseminister Hanno Pevkur kopteriga kagupiiril.
  • 7. novembril oli peaminister Taavi Rõivas naasmas Helsingis toimunud Suurbritannia, Põhja- ja Baltimaade peaministrite kohtumiselt ja pidi jõudma Jõhvis toimuvale politsei- ja piirivalveameti aastapäevaballile. Selleks kasutas ta kopterit, kuna poleks muidu ballile jõudnud, ent ilma tõttu ei saanud kopter Jõhvis maanduda ja helikopter toimetas peaministri hoopis Tallinnasse.
  • 17. novembril osales peaminister Taavi Rõivas plaaniväliselt välisminister Keit Pentus-Rosimannuse ja keskkonnaminister Mati Raidma ametisseastumise tseremoonial ja pidi seejärel sõitma nädalaid varem kokkulepitud kohtumisele Soome peaministriga. Kuna muidu ei oleks Rõivas sinna jõudnud, soovis peaministri büroo kasutada PPA kopterit.
  • *Märtsis käis prints Harry PPA kopteriga vaatamas õppust Kevadtorm.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles