Kudrin Putinile: populism ei garanteeri majanduskasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kudrin
Aleksei Kudrin Foto: SCANPIX

Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin hoiatab president Vladimir Putinit populistliku ja konservatiivse poliitika ohtude eest.  

Kudrin pakkus Venemaa jaoks välja lahenduse majanduskriisist väljumiseks. Tema arvates on vaja muuta avalik haldus efektiivsemaks ja oluliselt parandada usalduse süsteemi võimu, äriringkondade ja kodanike vahel, vahendas Vedomosti.

Kudrini arvates on lääneriikide Vene-vastased sanktsioonid hakanud tõsiselt mõjuma suurriigi majandusele. «Kui president toetub üksnes populismile, riigi nõrgenemine jätkub ja see kaotab majanduslikus mõttes kasvupotentsiaali.»

Tema arvates tuleb lääne kehtestatud majandussanktsioonide tingimustes elada aastaid. Seetõttu on vaja «usaldust poliitika ja meie ühiskondlike ning majanduslike institutsioonide vastu».

Aastatel 2000-2011 rahandusministrina töötanud liberaalne Kudrin tuletab meelde, et investorite usalduse taastamine võtab mitu aastat aega.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles