Ämari lennubaasis peetakse tänavu esimese advendi jumalateenistus

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaas
Ämari lennubaas Foto: Liis Treimann

Eesti Kirikute Nõukogu otsustas tänavu esimese advendi jumalateenistuse läbi viia õhuväe Ämari lennubaasis.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) meediajuht Arho Tuhkru rääkis intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et tegemist on oikumeenilise jumalateenistusega ning sellel osalevad ka Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi valvavad Saksa õhuväelased, vahendab ERR Uudised.

«Ma arvan, et nii kaitsejõududes kui ka mitmes muus eluvaldkonnas on see jumaliku sekkumise võimalikkuse ootus kõige suurem, või palju suurem, kui mõnes muus eluvaldkonnas. Ja kaitsejõududes on ennegi tehtud seda teenistust - on tehtud Tapal, on tehtud Sidepataljonis, ja lisaks kaitsejõududel on ka palju erinevaid muid kohti, kus on tehtud.»

Esimese advendi jumalateenistuse õhuväe lennubaasis 30. novembril kell 13.20 kannab üle Eesti Televisioon.

Õhuväe staabi teabeohvitser Alar Laats ütles Postimehele, et jumalateenistusel osalevad õhuväe töötajad, nende pered ja praegu Ämaris viibivad Saksa õhuväelased, teistele huvilistele seekordne jumalateenistus avatud pole.

Idee pidada esimese advendi jumalateenistus Ämaris käis Laatsi sõnul välja kaitseväe peakaplan kolonelleitnant Taavi Laanepere. Selle mõtte poolt rääkisid asjaolud, et Ämaris leidub jumalateenistuseks sobivaid ruume, on olemas kaplan ning lennubaasis töötab ka inimesi, kes on sellest huvitatud.

Ämari lennubaas on viimasel ajal olnud pidevalt avalikkuse tähelepanu all. Viimati sattus paik poliitilise skandaali keskmesse möödunud nädalal, kui reformierakondlasest peaminister Taavi Rõivas lasi seal oma partei valimisreklaami filmida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles