Läti parlament võib eraldada raha KGB arhiivide uurimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KGB kongid Riias.
KGB kongid Riias. Foto: SCANPIX

Läti uus parlament võib parandada eelmise koosseisu vea ning eraldada raha iseseisvuse taastamise järel Lätisse jäänud KGB arhiivide uurimiseks moodustatud komisjonile, ütles parlamendisaadik Karlis Sadurskis eile teleusutluses.

Parlamendi eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Sadurskis ütles telekanali TV3 saates Neka Personiga, et vastavalt seadusele peaks KGB-komisjon alustama tööd 1. jaanuaril 2015, kuid raha ei ole selleks eraldatud. Saadik kritiseeris Läti haridusministeeriumi ning lubas KGB arhiivide uurimiseks raha leida.

«Usun, et see viga vajab parandamist, sest eelarveta komisjonil pole mõtet. Hea algatus läheb lihtsalt vett vedama,» ütles Sadurskis.

Läti parlament kiitis mai algul heaks KGB arhiivide hoidmise ja kasutamise seaduse muudatused, mille kohaselt valitsuse poolt määratud komisjon uurib materjale enne nende avalikustamist 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles