Vabadussõja monumendita Hiiumaa võiduparaadil lastakse mälestuspärg merre

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaale võiduparaadi kavandades jäi korraldajatel märkamata, et seal pole Vabadussõja monumenti, mille juurde tavaliselt pärjad asetatakse.
Hiiumaale võiduparaadi kavandades jäi korraldajatel märkamata, et seal pole Vabadussõja monumenti, mille juurde tavaliselt pärjad asetatakse. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui tavapäraselt asetatakse võiduparaadidel pärg Vabadussõja kangelaste monumendi ette, siis Hiiumaal lastakse pärg vette, kuna saarel monument puudub.

«Hiiumaal ei ole Vabadussõja mälestussammast, kuhu pärg panna, ja Hiiumaal lastakse pärg vette,» ütles BNSile Hiiu maavanem Riho Rahuoja ning lisas, et paraadile oodatakse ligi 800 kaitseväelast.

«Tehnikaga on osa asju veel lahtised, aga see, mis puudutab kõikvõimalikku paraaditehnikat, siis praamiüleveo mõistes ei ole tegemist suurte kogustega – see meile erilisi probleeme ei valmista.»

Rahuoja sõnul võib aga paraadikülaliste ja isikkoosseisu transportimise jaoks tekkida vajadus tihendada praamide liikumisgraafikut.

«See on nüüd selline väljakutse, mida me koos Väinamere Liinidega lahendama peame. Suure tõenäosusega peame me eraldi praami käima panema selleks ajaks,» täpsustas Rahuoja ja märkis, et täpsemat kokkulepet praamioperaatoriga on oodata detsembri keskpaigaks.

Paraad toimub Kärdla keskväljakul, mille pikkus on ligi 160 meetrit. Paraadi ajaks suletakse ajutiselt kuni kahe kilomeetri pikkuses tänavaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles