Viilma: loodan, et vabariigi aastapäeva jumalateenistus toimub Narva Aleksandri kirikus

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri kirik.
Narva Aleksandri kirik. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) vastvalitud peapiiskop Urmas Viilma avaldas lootust, et vabariigi aastapäeva jumalateenistus 24. veebruaril toimub ikkagi Narva Aleksandri kirikus.

Rääkides Narva Aleksandri kiriku ümber toimuvast, ütles Viilma, et kõik osapooled, kes kiriku taastamise alguse juures olid, peavad ka nüüd leidma ühise lahenduse, et kirik jääks Eesti riigi kasutusse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Viilma sõnul on ta Narva kiriku juhtumi pärast kurb, kuid Kiriku Varahalduse nõukogu, mille esimees ta ise on, ei saanud olukorda sekkuda, kuni need asjad avalikuks said.

«Kiriku ehitamine pole olnud Kiriku Varahalduse ülesanne, see on olnud ikkagi selleks loodud sihtasutuse ülesanne ja seal oli kaasatud ka linn, kirik ja riik, aga need asjad, mis on seal toimunud, on toimunud paljuski n-ö koguduse juriidilise keha all või koguduse tollase õpetaja volitustel,» selgitas Viilma.

Tema sõnul on kiriku peamine mure inimesed ning koguduse teenimine, ka Narvas, on praegu esmane küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles