Butkevičius: EL peab Ukrainas kiire ja hea lahenduse jaoks olema ühtne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liikmesriigid peavad demonstreerima ühtsust, kui soovivad Ukrainas saavutada kiiret ja head tulemust, ütles Leedu peaminister Algirdas Butkevičius neljapäeval.

«Olen seisukohal, et peame Euroopa Liidus olema ühtsed, kui soovime kiiret ja head lahendust. (...) Me peame olema ühtsed ja mõistma, et suudame tugeva meeskonnana veenda kõiki maailma pöörame tähelepanu Ukrainas toimuvale,» ütles peaminister neljapäeva hommikul raadiojaamale Žinių radijas.

Valitsusjuht keeldus kommenteerimast president Dalia Grybauskaitė hiljutisi avaldusi Venemaa aadressil, milles riigipea nimetas Venemaad eraldusmärkideta vägede ja relvade Ida-Ukrainasse saatmise eest terroristlikuks riigiks.

«Kindlasti ei kommenteeri ma teiste isikute avaldusi,» sõnas Butkevičius.

Peaministri sõnul on Ukraina separatistide tegevus ja Venemaa relvasaadetised vastuvõetamatud. «Ukraina on terviklik riik ja me peame selle välja ütlema.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles