Rõivas skandaalsest kampaaniaklipist: kaitseväel peaks filmimiseks olema kindel kord

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas reklaamklipis
Taavi Rõivas reklaamklipis Foto: Internet

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ei leia, et Reformierakond oleks Ämari lennubaasis filmitud reklaamklipi kokkuleppimisel formaalselt valesti käitunud, vaid pakub välja, et kaitseväel võiks sellisteks puhkudeks olla selge, formaalne kord.

Kord kuus Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister» aru andev Rõivas ei pääsenud teiste teemade hulgas ka pahameele alla sattunud reklaamklipi küsimusest.

«Pigem ei peaks,» ütles Rõivas vastuseks küsimusele, kas peaministri julgeolekunõunik peaks kokku leppima erakonna esimehe valimisreklaame. Küll aga lisas peaminister kiiresti, et formaalselt ei leppinud nõunik reklaami kokku, vaid vahendas kontakte.

«Kui võtame puhtalt faktid, siis luba küsiti ja luba saadi,» ütles Rõivas ning lisas, et klipp saadeti enne avaldamist ka kaitseväele ülevaatamiseks. Seetõttu ei näe peaminister, et formaalselt oleks kuidagi valesti käitutud.

«Küllap oleks seda asja muutnud oluliselt lihtsamaks see, kui kaitseväel oleks olemas selge, formaalne kord,» sõnas Rõivas. «Peaks olema mingi kindel kord - kellega kooskõlastatakse, kas tuleb mingi taotlus esitada, kas peab mingi vorm olema. Minu meelest peaks sealt tegelikult alustama,» pakkus peaminister välja.

Ülemöödunud nädalal tuli Reformierakond välja kampaaniaklipiga, mis on osaliselt filmitud Ämari lennubaasis. Klipi filmimine lennubaasi territooriumil ja selleks vajalike kooskõlastuste saamine on tekitanud ajakirjanduses küsimusi ning näiteks president Toomas Hendrik Ilves on rõhutanud, et kaitsevägi tuleb hoida valimiskampaania tegemisest lahus.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ütles, et erakonna reklaamklipi filmimiseks olid kõik vajalikud kooskõlastused olemas.  Kaitseväe nooremleitnant Roland Murof ütles selle nädala alguses Postimehele, et kahe poole omavahelises suhtluses ei selgunud ühemõtteliselt, et tegemist on just erakonna poliitilise reklaamiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles