Barack Obama tahab suuremale arvule politseinikele mikrokaameraid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseivormile kinnitatav mikrokaamera
Politseivormile kinnitatav mikrokaamera Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama soovib, et üha suuremal arvul politseinikel oleks vormidele kinnitatavad mikrokaamerad.

President tegi  kongressile ettepaneku käivitada kolme aasta pikkune projekt, mille käigus hangitakse minikaameraid 263 miljoni dollari (211 miljonit eurot) eest, edastab AFP.

Projektiga tahetakse võimaldada kehakaamerad kuni 50 000 politseinikule.

Lisaks Obamale on sama mõtte välja käinud veel mitmed poliitikud ja kohalikud võimuesindajad.

Obama sõnul tuleb taastada kodanike ja politseinike vaheline usaldus, mis on hakanud kaduma. Need kaamerad võimaldaksid salvestada juhtunu ning hiljem salvestist kasutada uurimismaterjalina.

Mikrokaamerate laialdasemale kasutamisele hakati mõtlema pärast Missouris St. Louisi eeslinnas Fergusonis aset leidnud juhtumit, milles valgenahaline politseinik lasi maha tumedanahalise noormehe, kellel ei olnud relva.

Sellele järgnes protestilaine.

Osades USA linnades kannavad politseinikud juba mikrokaameraid. Nüüd tahetakse need kasutusele võtta ka näiteks New Yorgis ja Washingtonis.

Washingtonis hävitatakse avalikes kohtades olevate kaamerate lindistused pärast 90 päeva juhul kui need ei ole kuulutatud uurimismaterjaliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles