President tunnustas Türil vabatahtlikke

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti president Toomas Hendrik Ilves andis täna Türil üle aasta vabatahtliku aumärgid kümnele vabatahtlikule. Tunnustuse said ka vabatahtlike toetajad, kaasajad ning vabatahtlikkust väärtustav ettevõte.

Vabatahtlike tunnustamiseks laekus sel aastal 156 ettepanekut, mille hulgast tegi oma valiku hindamiskomisjon. Tunnustati neid, kes tegutsevad järjepidevalt vabatahtlikena Eesti ühiskonna heaks.

Tunnustusele esitati 108 vabatahtlikku, aumärk anti üle kümnele inimesele: Viive Etverk (vabatahtlik Haapsalu Sotsiaalmajas), Jaan Tulk (vabatahtlik Soometsa Külaseltsis), Kristiina Treial (vabatahtlik Sihtasutuses Kiusamise vastu), Henri Laupmaa (Teeme Ära, Rahvakogu ja Arvamusfestivali vabatahtlik), Gianna Leiten (vabatahtlik Eesti Juhtkoerte Kasutajate Ühingus), Hergo Tasuja (vabatahtlik MTÜ Hiiumaa Jalgpall juures), Evelin Tamm (vabatahtlik SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondis), Helena Heidemann (vabatahtlik MTÜ-s Silmaring), Reet Viira (vabatahtlik Saaremaa Kodukandis, Teeme Ära maakonna koordinaator). 

Samuti tunnustati ühendusi või inimesi, kes on järjepidevalt vabatahtlikke juhendanud, neid tegevustesse kaasanud, hoidnud ja innustanud. Nominente oli 40, tunnustuse said kuus vabatahtlike kaasajat: Marianne Bruhn  (SA Heategevusfond Minu Unistuste Päev), Kaie Holm (vabatahtlike kaasaja Tallinna Keskraamatukogus), Vilve Kirs (Virumaa päästeala vabatahtlike kaasaja), Ivika Nõgel (vabatahtlike kaasaja kodanikualgatuses «Maale elama»), Natalja Mahnova (vabatahtlike kaasaja mitteformaalse õppe keskuses VitaTiim), Arvamusfestival ja Kristi Liiva.

Tunnustatud sai ka ettevõte, mis soodustab oma töötajate vabatahtlikku tegevust vabaühendustes. Nominente oli antud kategoorias kaheksa, tunnustuse sai OÜ Fontes PMP. Tunnustatavate kohta leiab rohkem infot siit

Vabariiklikku tunnustust korraldatakse 2014. aastal Eesti Külaliikumise Kodukant projekti «Märka vabatahtlikke!» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles