Kohus saatis kanepikasvatust pidanud mehed vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepikasvatus
Kanepikasvatus Foto: Politseiamet

Harju maakohus karistas lõppeval nädalal osaliselt reaalse vangistusega kaht meest, kes pidasid Põlvamaal kanepikasvatust. 

Süüdistuse järgi hankisid 1983. aastal sündinud Lauri ja 1975. aastal sündinud Erkki kanepiseemneid ning narkotaimede kasvatamiseks vajalikku varustust ja asusid tänavu mais Põlvamaal Valgjärve vallas asuvas talus kanepikasvatust pidama. Mehed panid kasvama vähemalt 27 kanepitaime, kuid nende kuritegelik tee jäi lühikeseks, sest juba juunis sai politsei narkotaimede kasvatamisele jälile ja pidas mehed kinni.  

Lõppeval nädalal mõistis Harju maakohus Lauri ja Erkki süüdi kanepi kasvatamises ning suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises ja määras Laurile kolmeaastase vangistuse. Sellest kuus kuud tuleb tal reaalselt vanglas veeta, ülejäänud karistusaeg aga kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.  

Erkki sai kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest kuus kuud tuleb tal vanglas veeta. Ülejäänud karistust ei pööra kohus täitmisele, kui ta ei soorita kolmeaastase katseaja jooksul uut süütegu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles