Rahanduskomisjon toetas õpetajate palga alammäära tõstmist 900 euroni

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Parlamendi rahanduskomisjon otsustas täna tõsta haridus- ja teadusministeeriumi ettepanekul tuleva aasta riigieelarve eelnõus täistööajaga õpetaja kuupalga alammäära 900 euroni kuus.

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel otsustas valitsus sügisel tõsta õpetajate palga alammäära 4,5 protsenti ehk 836 euroni, millele lisaks suunati ministeeriumi haldusala teiste kulutuste arvelt õpetajate palgafondi veel 3,6 protsenti. Samal ajal jätkati minister Jevgeni Ossinovski sõnul pingutusi lisavahendite leidmiseks.

«Nüüd otsustasime õpilaste arvu täpsustumise ja ministeeriumi sisemiste vahendite ümbertõstmise arvelt lisada õpetajate palgafondi veel täiendavalt üle kolme miljoni euro, mis võimaldab tõsta õpetajate miinimumpalka järgmisel aastal kokku 12,5 protsenti ehk 900 euroni. Nõnda tõuseb õpetajate palga alammäär järgmisel aastal kaks korda kiiremini kui palgad riigis keskmiselt,» ütles ta.

Tegelikku palgatoetust saavad omavalitsused järgmisel aastal iga õpetaja ametikoha kohta vähemalt 1080 eurot, et tööjõukulusid oleks võimalik kooli tasandil diferentseerida.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest tulenevalt antakse omavalitsustele üldhariduskoolide pidamiseks toetust, millest 81 protsenti moodustab õpetajate palgatoetus. Lisaks õpetajate tööjõukuludele antakse toetust ka õppealajuhatajate ja direktorite töötasuks, täienduskoolituseks, investeeringuteks, õppevahenditeks ja põhi- ning üldkeskharidust omandavate õpilaste koolilõunaks.

2015. aasta riigieelarve eelnõu tuleb riigikogus lõpphääletusele sel kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles