Reinsalu: Puusepalt pensioni võtmiseks tuleb kiiresti seadust muuta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Peeter Langovits

IRLi esimehe, riigikogu liikme Urmas Reinsalu hinnangul tuleks riigikogul kiires korras vastu võtta seadusmuudatus, mis võimaldaks riigireetur Uno Puusepalt eripensioni ära võtta. 

«Riigireetur ei saa irvitada Eesti rahvale näkku ja me maksame selle veel kinni omast taskust,» ütles Reinsalu.

«Kiires korras tuleb riigikogul vastu võtta seaduseparandus, et isikule, kes hoidub riigireetmise kuriteo uurimisest kõrvale, peatatakse pensioni maksmine. Las ta siis tuleb Eestisse ja annab kapo algatatud kriminaalasjas oma ütlusi, kui julgeb,» lausus Reinsalu.

«Simmi asjas saadi eripensioni äravõtmisega  jaole, nüüd tuleb samuti asi paika panna.» Reinsalu tõi näite Iisraelis olnud analoogilisest juhtumist, kus endist parlamendiliiget kahtlustati spionaažis ning ta põgenes välismaale. «Siis võeti sellekohane seadus vastu tema eripensioni kohta, olgugi et teda süüdi ei olnud mõistetud.»

IRLi fraktsioon plaanib riigikogus vastavad seadusemuudatused algatada, kinnitas ta.

Vene telesaates Eesti riigireetmist tunnistanud ja praegu Venemaal olev kapo endine ametnik Uno Puusepp saab Eesti riigilt edasi eripensioni, Eesti seadused aga ei sätesta eripensioni maksmise lõpetamist enne, kui isik on kohtus süüdi mõistetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles