Galojan kasutas viimast õlekõrt ja kaebas Briti kohtuotsuse edasi

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan Eesti kohtus kolm aastat tagasi.
Anna-Maria Galojan Eesti kohtus kolm aastat tagasi. Foto: Priit Simson / Postimees

Ühendkuningriigi kõrgem kohus otsustas Anna-Maria Galojani novembri lõpus Eesti võimudele üle anda, kuid eestlanna kaebas otsuse veel kord edasi. See on tema viimane võimalus vangistusest pääseda.

Kas ülemkohus võtab asja arutusele või ei, pole justiitsministeeriumile pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul veel teada. «Samuti ei ole meile teada, millise aja jooksul Ülemkohus otsustuse peab tegema.»

Eelmine kord, kui tuhandete eurode omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises süüdistatud Galojan Briti kohtu otsuse edasi kaebas, oli põhjuseks tervis. Seekord võib saareriigi seaduste järgi põhjuseks olla vaid üks: kui Galojani esindajad tõestavad, et see juhtum on seotud «üldise avaliku huviga», siis hakkab ülemkohus asja arutama. Kui ei, siis toob Eesti politsei ta kodumaale tagasi.

Briti kohtuameti pressiesindaja Russell Hayes selgitas varem Postimehele, et «üldise avaliku huvi» korral peaks Galojani juhtum olema tõstatanud sellise teema, mis on nii oluline, et laieneb kaugemale kui vaid tema juhtum.

Harju maakohus mõistis MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL) eksjuhi Anna-Maria Galojani 2011. aastal süüdi ligi 60 000 euro omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Kohus karistas teda ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistusega, millest ta pidanuks vanglas kohe ära kandma viis kuud, lisaks tuli tal maksta tsiviilhagi katteks 47 956,29 eurot ning MTÜ Eesti Euroopa Liikumise kasuks viivised summas 17 658,17 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles