Prantsuse politsei lasi maha korrakaitsjaid rünnanud väidetava islamiäärmuslase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse politsei lasi eile maha kolme korrakaitsjat rünnanud noaga relvastatud islamiusku pöördunud prantslase.

Vahejuhtum sundis võime politseijaoskondades ja tuletõrjedepoodes julgeolekumeetmeid tugevdama.

Korrakaitsjad lasid Bertrand Nzohabonayo maha Joué-lès-Tours'is eile pärast seda, kui ta oli politseijaoskonda sisenenud ning noaga kaht politseinikku raskelt ja üht kergemalt vigastanud.

«Juurdlus kaldub versiooni poole, mille kohaselt oli tegemist islamiäärmusluse motiividest kantud rünnakuga,» ütles uurimisele lähedal seisev anonüümsust palunud allikas.

Ründaja, Burundis 1994. aastal sündinud Prantsuse kodanik, hüüdis rünnaku ajal «Allahu Akbar» («Jumal on suur»), lisas teine allikas.

Kohalik prokurör Jean-Luc Beck ütles, et uurijad üritavad kindlaks teha, kas ta tegutses üksi või kellegi käsul.

Eile kuriteopaika külastanud siseminister Bernard Cazeneuve lausus, et andis käsu tugevdada julgeolekumeetmeid politseijaoskondades ja tuletõrjedepoodes kogu Prantsusmaal.

Nzohaboyano oli varem silma paistnud väärtegudega, ent ei olnud siseluureteenistuse kahtlaste isikute nimekirjas, ehkki tema vend on tuntud radikaalsete vaadete poolest ja kaalus kunagi Süüriasse sõdima minekut, lisas allikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles