Eesti jalaväelased parandasid Afganistanis teed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased Afganistanis.
Eesti kaitseväelased Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap

Käesoleva nädala alguses võtsid Helmandi provintsis teenivad Eesti kaitseväelased ette teeparandustööd oma vastutusalas.

Estcoy-10 ülema major Meelis Jõemaa sõnul saadi tööga väga hästi hakkama, vaatamata sellele, et kogemused antud valdkonnas puudusid.

«Hea oli tõdeda, et seda tehti vabatahtlikult ja kedagi ei pidanud sundima labidat kätte võtma või traktori rooli istuma,» sõnas major.

Tema sõnul ei pidanud isegi mõned kohalikud vaatamata kestvale Ramadaanile paljuks kaasa aidata.

Jalaväekompanii Estcoy-10 ja rahvusliku logistilise toetuselemendi esimese liini kaitseväelased parandasid kriitilisi kohti oma vastutusala läbival põhiteel eelkõige tagamaks liikumisvabadust kohalikele elanikele ja raskendamaks isevalmistatud lõhkekehade paigaldamist.

Lisaks eestlastele osales teetöödes veel üks Ühendkuningriigi armee ohvitser ja mõned uudistama tulnud kohalikud.

«Kohalike elanikele tähendas see palju, kuna mitmeid kuid on nad pidanud selle teelõigu parandamist ootama, lõpuks sai asi ise käsile võetud ja ära tehtud,» sõnas Jõemaa.

Tõenäoliselt peavad eestlased seda teed aga veel parandama, sest kriitilisi kohti on mujalgi.

Kuna Wahidis viibivad insenerid ei saa väljaspool patrullbaasi tööd teha, siis tegid hädavajalikud parandustööd ära jalaväelastena teenivad Eesti kaitseväelased.

Selleks puhuks õppis Estcoy-10 kompaniitehnik muuhulgas ära frontaallaaduri kasutamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles