Kes olid Pariisi terrorirünnaku ohvrid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad rünnaku ohvrite fotodel.
Küünlad rünnaku ohvrite fotodel. Foto: SCANPIX

Pariisis satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses eile aset leidnud rünnakus hukkus 12 inimest, neist suurem osa ajakirjanikud. 

Charlie Hebdo peatoimetaja Stephane Charbonnier

Foto: SCANPIX

47-aastane Charbonnier oli tuntud ka hüüdnime Charb järgi. Talle oli ajakirjas avaldatud prohvet Muhamedi pilavate piltide pärast tapmisähvardusi tehtud varemgi ning sestap oli ta politsei jälgimise all.

Eilse rünnaku toimumise ajal oli ta koosolekul. Charbonnier seisis tuliselt lehe õiguse eest läheneda just nii provokatiivselt, kui selle autorid parasjagu vajalikuks pidasid. Ta kinnitas ajakirjanikele, et eelistab põlvili elamisele püsti suremist.

Karikaturist Jean Cabut

Foto: BERTRAND GUAY/AFP

76-aastane Jean Cabut oli tuntud eelkõige hüüdnimega Cabu. Ligi 60 aastat karikaturistina tegutsenud mees oli üks Prantsusma tuntumaid. Ta on meediale rääkinud, et mõnikord võib naer ka haiget teha, ent naer, huumor ja pila on meie ainsad relvad.

Ta oli Charlie Hebdo eelkäijaks peetava ajakirja Hara-Kiri üks loojatest.

Karikaturist Georges Wolinski

Foto: -STF/AFP

80-aastane Wolinski oli samuti veterankarikaturist, kes alustas karjääri 1960ndatel aastatel ajakirja Hara-Kiri kaastöölisena. Sõprade seas oli ta tuntud kui Wolin.

Karikaturist Bernard Verlhac

Foto: IBO/SIPA/IBO/SIPA

57-aastane Velhac oli tuntud hüüdnimega Tignous ning kuulus Charlie Hebdo noorema põlvkonna karikaturistide hulka. 

Karikaturist Philippe Honore

Foto: SCANPIX

73-aastast meest tunti eelkõige lihtsalt nimega Honore. Ta oli Charlie Hebdo pidev kaasautor ning tuntud ebaõigluse vastu võitleja. 

Majandusteadlane Bernard Maris

Foto: BALTEL/SIPA/BALTEL/SIPA

68-aastane mees oli sõprade seas tuntud kui onu Bernard. Ta kirjutas Charlie Hebdole majanduskolumne ning kommenteeris majandusteemasid ka teistes meediaväljaannetes. Maris õpetas Pariisi ülikoolis.

Elsa Cayat oli psühhoanalüütik ja Charlie Hebdo kolumnist, kes kirjutas üle nädala rubriiki pealkirjaga «Le Divan».

Mustapha Ourrad oli ajakirja korrektor.

Michel Renaud oli kunstifestivali Rendez-vous de Carnet de Voyage korraldaja ning kuuldavasti oli Charlie Hebdo kutsunud ta külalistoimetajaks.

Frederic Boisseau (42) oli majahoidja. Kui püssimehed majja tungisid, oli ta valvelaua juures.

Ahmed Merabet oli islamisuline politseinik. 42-aastane mees oli esimene sündmuskohale saabunud korrakaitsja. Üks ründajatest tuli autost välja ning tulistas teda. Videole on jäädvustatud, kuidas ründaja tulistas maas lamavale politseinikule kuuli pähe.

Franck Brinsolaro (49) oli Charbonnieri isiklik ihukaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles