Sisejulgeoleku asutused saadavad aastas sadade tuhandete eurode eest kirju

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postikott kirjadega
Postikott kirjadega Foto: Priit Simson

Siseministeerium ja selle allasutused saadavad aastas ligi 400 000 euro eest kirju, mille eest peavad Eesti Postile maksma vastavalt tavahinnakirjale. 

Siseministeerium sõlmis Eesti Postiga kolmeks aastaks postiteenuste lepingu, mille alusel saavad kirju saata nii ministeerium kui selle allasutused. Riigihankel, millega postiteenuse osutajat otsiti, tegi Eesti Post ainsana pakkumise.

«Vaatamata meie suurtele mahtudele Eesti Post meile allahindlust ei teinud. Meile pakutud hinnad on samad mis Eesti Posti ametlikus hinnakirjas,» nentis siseministeeriumi pressiesindaja Merje Klopets.

«Teenuse koguhind kujuneb vastavalt sellele, kui palju me postiteenust reaalselt kasutame ehk siis me tasume vastavalt hinnakirjale ja reaalsele teenuse tarbimisele,» ütles Klopets. Orienteeruvalt kulutatakse postiteenustele aastas 399 700 eurot.

Siseministeerium saadab keskmiselt sadakond kirja kuus ning selleks kulub arvestuslikult 7500 eurot aastas. Kõige suurem posti teel kirjade saatja on politsei- ja piirivalveamet, kellel kulub selleks aastas 336 000 eurot.

Maavalitsused kulutavad kirjade saatmisele aastas 38 000 eurot, päästeamet 12 000, sisekaitseakadeemia 4700, häirekeskus 900 ning infotehnoloogia- ja arenduskeskus 600 eurot aastas.

«Siseministeerium kasutab peamiselt digitaalset dokumendihaldust, seega valdava osa dokumentidest saadame elektrooniliselt,» ütles Klopets. Posti teel saadetakse aga näiteks Euroopa Liidu toetustega seotud dokumente (kirjad, aruanded jne) jms. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles