Ministrite kaastundeavaldus: me ei unusta oma kangelasi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üksuse Estcoy-10 tegemised Afganistanis juunikuus.
Eesti üksuse Estcoy-10 tegemised Afganistanis juunikuus. Foto: mil.ee

Peaminister, kaitseminister ja välisminister tegid täna õhtul ühisavalduse seoses nooremseersant Herdis Sikka langemisega Afganistanis, milles avaldasid lähedastele kaastunnet.

«Sõnum nooremseersant Herdis Sikka langemisest on ränk – võimatu on sõnadesse panna tema vanemate, õe ja vendade ning lähedaste kaotusevalu. See on ebaõiglane ja kohutav. Langetame täna leinas ühiselt pea ning oleme toeks Herdise perekonnale, sõpradele, kaitseväelastele ja kõigile Eesti inimestele,» seisis Ansipi, Aaviksoo ja Paeti avalduses.

«Nooremseersant Sikka oli vapper ja julge kaitseväelane, hinnatud ja oodatud kaaslane. Julmal kombel jättis täna sõduriõnn Herdise, lastes juhtuda midagi, mida juhtuma ei oleks pidanud. Lahingus langedes andis Herdis meie julgeoleku ning turvalisema ja rahulikuma tuleviku nimel kõige väärtuslikuma – oma elu.»

«Head omaksed, Teie poja ja venna töö on andnud hindamatu panuse Eesti turvalise tuleviku ehitamisse,» kinnitasid ministrid.

«NATO olulisim välismissioon Afganistanis on ka tolle riigi kõige keerulisematesse piirkondadesse toonud edumärke ja lootust.»

Just nooremseersant Sikka ja teiste jalaväekompanii Estcoy-10 sõdurite loodud turvatunne lubas ministrite sõnul Helmandi elanikel Wahidi patrullbaasi külje all taas korraldada turupäevi.

«Eesmärk, mille eest võitlevad Afganistanis koos koalitsioonivägedega ka Eesti sõdurid, on aidata Afganistan riigina jalule, see tähendab tagada afgaani rahvale turvaline elu, kättesaadav haridus ja arstiabi. Iga rahulik riik maailmas suurendab ka eestlaste turvatunnet kodumaal. Selle nimel seisis Afganistanis ka Herdis koos kümnete tuhandete teiste liitlassõduritega.»

«Teade sõduri surmast on raske ja valus. Nendel hetkedel on kogu Eesti rahvas leinas koos nooremseersant Sikka omastega. Me ei unusta oma kangelasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles