Lahteina väidetav ebaseaduslik viisade andmine ei leidnud kinnitust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Lahtein
Harry Lahtein Foto: Urmo Soonvald / SLO/ Scanpix

Täna välisministeeriumis lõppenud ametkondlik juurdlus Valgevenes asjurina töötanud Harry Lahteina tegevuse kohta ei leidnud kinnitust väidetele ebaseadusliku viisade andmise kohta.

«Välisministeerium ei leidnud kinnitust väidetele ebaseaduslikust viisade andmisest. Anonüüminfo levitajat ei ole välisministeeriumi pädevuse raames võimalik tuvastada,» teatas välisministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha.

Välisministeerium viis ametkondliku uurimise läbi tulenevalt oma pädevusest ja kontrollis välisministeeriumi tööd puudutavaid väiteid.

Eesti endine asjur Valgevenes Harry Lahtein esitas 24. augustil tagasiastumispalve seoses seksuaalse ahistamise süüdistustega, millega tuli anonüümselt lagedale 20-aastane Minski elanik.

Anonüümkirja autor väitis, et tutvus Lahteinaga umbes aasta tagasi ning langes mehe seksuaalse ahistamise ohvriks. Tänulikkuse märgiks tegi asjur anonüümkirja autori väitel talle ja tema sõbrannadele Schengeni viisad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles