Ansip arutas Jordaania ministriga põlevkivialast koostööd

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister kohtus Jordaania energeetikaministriga.
Peaminister kohtus Jordaania energeetikaministriga. Foto: www.valitsus.ee

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Stenbocki majas Jordaania Kuningriigi energeetika- ja loodusvarade ministri Khalid Irani ning teda saatva delegatsiooniga.

Jordaania delegatsiooni  Eesti-visiidi peamine eesmärk on õppida lähemalt tundma Eesti põlevkivitööstust, kuna Eestit ja Jordaaniat seob tihe põlevkivialane koostöö.

Käesoleva aasta mais sõlmiti kahe riigi vahel leping, millega anti Eesti Energiale eksklusiivne õigus uurida Jordaanias põlevkivist õli ja elektri tootmist.

Khalid Irani kinnitas, et käesolev visiit tutvumaks Eesti  põlevkivitööstusega on olnud tulemusrikas ning nad on edaspidise partnerluse suhtes väga optimistlikud.

«Põlevkivialane  koostöö ei pruugi olla ainus koostöövaldkond kahe riigi vahel. Näiteks oma

e-valitsust üles ehitades me saame kindlasti õppida Eesti kogemusest,» arvas Irani. «Arendada  tuleks kindlasti ka kultuurilist läbikäimist ning turismialast koostööd.»

Ministrite kohtumisel käsitleti ka välispoliitilisi teemasid, eriti Washingtonis käivitunud rahuläbirääkimisi  Iisraeli ja Palestiina vahel. Washingtoni on sel puhul kutsutud ka Jordaania  kuningas Abdullah II. Khalid Irani sõnul on väga tähtis, et need  kõnelused saavutaksid konkreetseid tulemusi, sest Palestiina saatus on võtmetähtsusega kogu regioonile.

Ansipi sõnul jagab Eesti Jordaania seisukohta, et Iisraeli-Palestiina konflikti lahendamine oleks sammuks  kõikehõlmava rahu saavutamisel Lähis-Ida piirkonnas.

Lisaks andis Andrus Ansip tänasel kohtumisel ülevaate Eesti  majanduspoliitikast ning majanduse praegusest seisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles