Briti ajakirjanik üritas Ilvese ja Google’i juhi vestlust pealt kuulata

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jim Edwards lisas oma artikli juurde foto Ilvesest ja Schmidtist
Jim Edwards lisas oma artikli juurde foto Ilvesest ja Schmidtist Foto: Ekraanitõmmis Business Insiderist

Business Insideri ajakirjanik Jim Edwards kirjutas, et üritas jaanuaris Maailma Majandusfoorumi konverentsil vestelda Google’i nõukogu esimehe Eric Schmidtiga, kuid see ei õnnestunud, sest tippjuht oli sügavas vestluses Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvesega.

«Ma üritasin meelega Google’i juhile Eric Schmidtile otsa komistada. Schmidt oli aga sügavas vestluses täpilist kikilipsu ja veidrat ruunimärkidega kaunistatud vesti kandva mehega,» kirjutas Edwards.

«Ma tutvustasin end Schmidtile, kuid ta polnud huvitatud. Ta oli hoopis väga huvitatud sellest, mida härra Täpiline Kikilips räägib,» jätkas ta. «Seega otsustasin ma pealt kuulata.»

Edwards ei teadnud, kes on kikilipsuga mees ja oli imestunud, et Schmidti pressiesindaja üritas teda hoopis ära ajada.

«Algul ma ei mõistnud, miks Schmidt on nii väga huvitatud sellest, mida Täpiline Kikilips räägib. Tundus, et ta kurdab Schmidtile iTunes’i ja Netflix’i hindade pärast. Ma ei saanud esialgu aru, kuid tundus, et nad arutasid Euroopas valitsevast erinevast hinnapoliitikast.»

«Kikilipsu ja ruunimärkidega vesti tõttu oletasin, et mees on mõni veider tehnikamiljardär, kes ei hooli enam sellest, kuidas riides käia,» kirjutas ta.

«Vale!»

«Tema nimesildil oli kirjas, et ta on Toomas Hendrik Ilves, Eesti president. Nüüd muutus kõik loogiliseks. Eesti on tehnika start-up’ide kasvulava. TransferWise’il on suur kontor seal. Tema vest on samuti tuntud,» lisas Edwards.

Ajakirjaniku sõnul ei kuulnud ta kogu vestlust, kuid pani tähele Schmidti Ilvesele ütlemas: «Eurooplastele ei meeldi, et USA neid käsutab». Euroopa Liit arutab praegu Google’i üle ja kas firmat saab nimetada monopoliks.

«Google’i suhtes on Euroopas suurem vaenulikkus, kui USAs, sest tegemist on Ühendriikidest pärit firmaga, mitte Euroopa omaga,» kirjutas Edwards lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles