Siim Kallas alustab külalisprofessorina tööd korraga kahes ülikoolis

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Tairo Lutter

Endine Euroopa komisjoni asepresident ja transpordivolinik Siim Kallas alustab külalisprofessorina õppetööd korraga kahes ülikoolis - Tartu Ülikoolis ja Tallinna Tehnikaülikoolis (TTÜ).

TTÜ õppeprorektori ja rektori asendaja Jakob Kübarsepa korraldusel nimetati Siim Kallas alates reedest vastloodud logistikainstituudi külalisprofessori ametikohale. Endine Euroopa Liidu transpordivolinik ja Euroopa Komisjoni aseesimees nimetati ametikohale kolmeks aastaks.

Alates homsest alustab Kallas ainekursusega «Rahvusvahelise rahanduse erikursus» ka Tartu Ülikoolis. Kursususele on registreerinud 131 tudengit.

«Peamiselt on tegemist majandusteaduskonna üliõpilastega, kuid huvilisi on ka õigusteaduskonnast, ühiskonnateaduste instituudist, füüsika instituudist ja mujalt,» rääkis majandusteaduskonna õppeprodekaan Krista Jaakson üliõpilaste elavast huvist Kallase ainekursuse vastu.

Tartu Ülikooli pressiesindaja teatel on Siim Kallase ainekursuse eesmärk tutvustada raha ja rahanduse ajalugu ning tänapäeva probleeme nii avaliku kui ka erasektori aspektist. Kursusel vaadeldakse raha- ja eelarvepoliitika ning panganduse arengulugu eelkõige Euroopa Liidu kontekstis.

Täpsemalt räägib ta oma Tartu Ülikoolis loetaval kursusel euro kui ühisraha vajaduse tekkimisest siseturu arendamisel, sealhulgas kunagistest vahetuskursi konfliktidest liikmesriikide vahel. Käsitlemist leiab ka riikide eelarvepoliitika läbi aegade, rahvusvahelise valuutafondi loomine ja areng, keskpankade teke ning aktuaalsed arengud Euroopa pankade järelevalves. Kõne alla tuleb ka pangakriiside vältimine, nende lahendamine ja nende tagajärjed.

Varasemalt on Tartu ülikooli majandusteaduskonna vilistlane Siim Kallas olnud ettevõttemajanduse külalisprofessor ja populaarsete vilistlasloengute andja. Riigimajanduse ja majanduspoliitika õppetooli külalisprofessorina plaanitakse koostööd sarnaselt TTÜ-le kolmeks aastaks ehk vähemalt aastani 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles