Kahe soomuki kokkupõrkes sai inimene vigastada

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal juhtus Harjumaal omapärane liiklusõnnetus, kus kahe soomuki kokkupõrkes sai viga neist ühe juht.
 

Politsei teatel juhtu õnnetus eile kella 15.30 ajal Harjumaal Tõreska küla ja Kolgu küla vahelisel kruusateel, kus Dennise juhitud soomuk Boxer põrkas kurvis kokku vastassuunas liikunud soomukiga Sisu, mida juhtis 40-aastane Erik. Soomuki Boxer juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

«Kokkupõrge juhtus kaitseväe keskpolügooni kitsal kruusalõigul, kus vastassuundades liikuvad Eesti ja Hollandi meditsiinisoomukid ei mahtunud üksteisest mööda,» ütles kaitseväe 1. jalaväebrigaadi teabeohvitser Simmo Saar Postimehele.

Saar täpsustas, et avariis said põrutada kolm eestlast ja üks hollandlane. «Kõik eelmainitud toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Eestlased on suunatud kodusele ravile, hollandlane on tagasi oma kompaniis,» lisas ta.

Saare sõnul said mõlema kokkupõrkesse sattunud soomusmasina esiotsad kergelt vigastada ning vajavad remonti. Ent liikluskindlustuse seaduse järgi ei ole kindlustuslepingu sõlmimine  kaitseväe, kaitsepolitseiameti, kaitseliidu ega politsei- japiirivalveameti valduses olevatele sõidukitele kohustuslik.

«Kuna tegemist on kahe erineva riigikaitsejõudude masina kokkupõrkega õppuste alal, sõltuvad remodikuludekatmise põhimõtted mitmest tegurist, sealhulgas õnnetuse põhjustest, mille selgitamiseks on algatatud juurdlus,» selgitas Saar. Õnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks alustati eile juurdlus.

Hollandi kaitseväe pioneerid tutvustasid eile kaitseväe keskpolügoonil Eesti pioneeridele oma pioneeri- ja sillatanki võimekust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles