Eestit läbivate illegaalide sihtriigiks on üha enam Soome

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reisisadama D-terminal
Tallinna reisisadama D-terminal Foto: Peeter Langovits

Ebaseaduslikud sisserändajad liiguvad läbi Eesti üha enam edasi Soome, ütles politsei- ja piirivalveameti riskianalüüsi talituse juht piirivalvemajor Ago Tikk.

Tema sõnul võib piirivalve juba 1991. aastast kogunenud praktikale toetudes öelda, et Eesti on kuni tänaseni olnud valdavale enamusele ebaseaduslikest sisserändajatest transiitmaaks, vahendas ERR Uudised.

«Põhilisteks sihtriikideks on Skandinaaviamaad, eelkõige Rootsi Kuningriik ja Soome Vabariik, kusjuures tundub, et raskuskese on viimase pooleteise aasta jooksul kandunud üle Soome suunale,» rääkis Tikk.

Väheldasel määral on tema sõnul sihtkohtadeks olnud teised Euroopa Liidu liikmesriigid nagu näiteks Iirimaa, Ühendkuningriigid ja Prantsusmaa.

Kuna ebaseaduslikud sisserändajad suunduvad Eestist peamiselt edasi Skandinaaviasse, liiguvad nad sinna põhiliselt läbi Tallinna reisisadama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles