Viis kalastajat eksis Pärnu lahel ära

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud Pärnu laht.
Jäätunud Pärnu laht. Foto: Ants Liigus

Eile sai politsei teate, et Pärnu lahel on eksinud üks Lätist pärit kalastaja. Hiljem tuli teade, et veel neli meest on kadunud.

Kell 18.25 tuli teade selle kohta, et veel neli kalameest on Pärnu lahel eksinud. Nemad andsid teada, et läksid merele Mai tänava kandist. Abivajajatele läksid appi Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull, tavapatrull ja välijuht.

Otsingutel kasutati mootorsaani ja ATVd. Patrullautoga anti kaldalt märku helisignaali ja vilkureid kasutades ning lasti valgusrakette. Neli eksinud meest jõudsid kaldale kell 18.52 ja üksinda lahejääl olnu kell 19.27. Mehed jõudsid kaldale tänu abistavatele märguannetele ja arstiabi nad ei vajanud.

Uduga merele minnes on eksimise oht väga suur, mistõttu on vaja kasutada GPSi või kompassi, tuleb politsei meelde. Merejääle minnes peaks kaasas olema laetud mobiiltelefon, jäänaasklid ja muu vajalik varustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles