Pentus-Rosimannus: Euroopa Liit on Ukraina küsimuses ühtne

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on Euroopa Liit Venemaa agressiooni teemal Ukrainas püsinud ühtsena, hoolimata vastupidist väitvatest spekulatsioonidest.

«Enne igat Euroopa Liidu välisministrite kohtumist kuuleme spekulatsioone sellest, kuidas ELi ühtsus hakkab selles küsimuses murenema. Nende spekulatsioonide levitajad on pidanud pettuma,» rääkis Pentus-Rosimannus riigikogu välispoliitika arutelul.

Välisministri sõnul väärivad tunnustust kõik formaadid Euroopa Liidu, Venemaa ja Ukraina vahelistel kõnelustel vägivalla lõpetamiseks Ida-Ukrainas.

Vastates küsimusele, miks on kõnelustes võtnud Euroopa Liidu liidrirolli Prantsusmaa president François Hollande ja Saksa kantsler Angela Merkel, mitte aga Euroopa Liidu välispoliitika juht Federica Mogherini ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk, ütles välisminister, et Prantsusmaa ja Saksamaa pingutused väärivad tunnustust.

Pentus-Rosimannus märkis, et Prantsusmaa ja Saksamaa juhtimisel toimuvad kõnelused toimuvad väga tihedas koostöös Euroopa Liidu välisteenistusega. Ta lisas, et Euroopa Liidu välisministrid on Ukraina teema arutamiseks kogunenud sellel aastal juba kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles