Merle Maigre: Kreml on ennegi andnud lubadusi, mis reaalsuses ei pea

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Maigre
Merle Maigre Foto: Presidendi kantselei

Presidendi julgeolekunõuniku Merle Maigre hinnangul ei saa öelda, et Minskis sõlmitud läbirääkimistel ei oleks midagi saavutatud, omaette küsimus on aga see, kas kõik need lubadused reaalsuses ka peavad.

Maigre ütles Postimehele, et kaugeleulatuvaid järeldusi on sõlmitud kokkuleppe põhjal veel vara teha, sest pikemalt ei ole veel kõlanud ei Angela Merkeli ega François Hollande'i kommentaarid. «Kõige pikemalt on praegu kommenteerinud kokkulepet ainult Putin, seega maksab ära oodata ka teised hääled,» sõnas ta.

Sellegipoolest võib seni avaldatud info ja Petro Porošenko teatele tuginedes Maigre sõnul tuua välja mõned positiivsed punktid leppest. «Julgen hinnata, et positiivne on relvarahu, mis saavutati; positiivne on ka kokkulepe raskerelvastuse tagasitõmbumises ja vangide vahetamises. Kindlasti on väga suure sümboolse tähtsusega Moskvas vangishoitud naispiloodi Nadja Savtšenko vabastamise lubadus. Nii et selle põhjal ei saa öelda, et midagi ei oleks saavutatud,» rääkis Maigre.

Julgeolekunõunik hoidus spekuleerimist, kas seekordne relvarahu ka reaalsuses peab. «Selge ju on, et Kreml on ennegi paberil andnud lubadusi, mis reaalsuses ei pea. Aga loodame, et see relvarahu osutub tõeks, sest ka Porošenko on seda kommenteerinud kui ühe peamise saavutusena,» selgitas Maigre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles