Uue koosseisuga sõudmise neljapaat ihkab EMilt kuldmedalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson ja Tõnu 
Enderkson, sõudmise paarisaerulise 
kahepaadi hõbe
Jüri Jaanson ja Tõnu Enderkson, sõudmise paarisaerulise kahepaadi hõbe Foto: Pm

19. septembril stardivad sõudmise olümpiahõbedad Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson, ühepaadil võistelnud Andrei Jämsä ja neljapaadi liige Allar Raja üheskoos paarisaerulisel neljapaadil Euroopa meistrivõistlustel.



Uus koosseis tehti lõplikult teatavaks eile hommikul pärast pikka hilisõhtust arutelu kahepaadi treeneri Tatjana Jaansoni, neljapaadi juhendaja Matti Killingu ning paatkonna liikme Jüri Jaansoni vahel.


«Jõudsime kõigi videoanalüüside ning poolt- ja vastuargumentidega sellise seltskonnani,» sõnas Killing. «Sai testitud, millise variandi juures on kõige parem koostöö, ja kuna aega on vähe, siis jäid sõelale need, keda kõige vähem oli vaja ümber koolitada.»


Paatkond meenutab 2006. aasta maailmameistrivõistluste pronksitiimi, kuid tänavu sõuab Igor Kuzmini koha peal Jaanson. Pärast Pekingi pingutusi tundis Kuzmin end treeneri sõnul väsinult ning võttis pikema pausi. Seetõttu jääb kogenud mees kahe nädala pärast Ateenas toimuvatelt tiitlivõistlustelt kõrvale ning hakkab valmistuma uueks hooajaks.


Uue koosseisuga lõbusõitu tegema ei minda ning ootused on suured.


«Eesmärk on võita. Arvan, et tõenäosus selleks on küllaltki suur,» leidis Killing ning tunnistas, et olümpiakoosseisu lõhkumine võib praegusel juhul hea otsus olla. «Parema eesmärgi nimel on see võib-olla kindlam variant.»


Kui püsiv uus paatkond olla võiks, ei söandanud Killing öelda. Küll aga rõhutas ta, et noored Kaspar Taimsoo ja Vladimir Latin, kes praegu paatkonnast kõrvale jäid, pole mingil juhul konkurentsist väljas, kuna kaugemas perspektiivis  mõeldakse juba järgmisele olümpiale.


«Kõiki nelja meest sai treeningul proovitud. Nooremad on ka head, aga nende sulandumine võib-olla ei ole nii kiire. Segasid väiksed tehnilised nüansid, mille kallal tuleb veel natukene tööd teha,» selgitas Killing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles