Domeenireform ajas riigi ja interneti kogukonna tülli

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek-Andres Kauts.
Marek-Andres Kauts. Foto: Priit Simson.

Eesti domeenireform on riigi ja siinse interneti kogukonna omavahel riidu ajanud - tüliõunaks on riigi ning infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu (ITL) kahasse loodud Eesti Interneti Sihtasutus (EIS) ja selle juht Marek-Andres Kauts.

Juulis toimunud domeenireform on küll samm edasi pea kaks aastakümmet kehtinud perekond Lippmaa monopolist domeenimajanduse üle, kuid reform venis pool aastat, domeenide jagamise reeglid on internetikogukonna hinnangul segased ja põhjendamatult bürokraatlikud, samuti kerkis domeeni hind Eestis Euroopa kõrgeimate sekka, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

On avalik saladus, et loomisest alates Eesti Interneti Sihtasutust vaevanud sisepingete allikaks on juhi isik. Tõnu Samuel mõttekaaslastega on avalikus pöördumises välja toonud, et IT-firmade ja majandusminsiteeriumi loodud sihtasutuse juht on IRLi liige, olnud Juhan Partsi abi ning märkimisväärse IT-alase kogemuseta.

«Aktuaalse kaamera» andmeil pole sihtasutuse nõukogu mitte ainult juhi isiku ja pädevuse üle tuliseid vaidlusi pidanud, vaid hääletanud ka Kautsi lahti laskmise üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles