Tervisekaitse sulges kooli hallitava võimla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Päinurme internaatkooli võimlat enam sportimiseks kasutada ei saa, muutis kool selle niiöelda laoks, kus on piisavalt ruumi, et parandada ja remontida asju. Üleeile andsid seal oma panust kooli heaks ka Martin Meister (paremalt) ja Vaido Roosipuu.
Kuna Päinurme internaatkooli võimlat enam sportimiseks kasutada ei saa, muutis kool selle niiöelda laoks, kus on piisavalt ruumi, et parandada ja remontida asju. Üleeile andsid seal oma panust kooli heaks ka Martin Meister (paremalt) ja Vaido Roosipuu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tervisekaitseinspektsioon ei luba Päinurme õpilastel hallitavas võimlas sportida ning internaatkooli spordisaal suleti.

Tervisekaitseinspektsiooni 22. mail tehtud ettekirjutises on must valgel kirjas, et Päinurme internaatkooli võimlas on soodne keskkond hallitusseenete kasvuks, radiaatorid ei lähe soojaks, katuseäärt pidi jookseb lume- ja vihmavesi spordisaali ning on oht, et hallitus võib kanduda teistessegi ruumidesse, kirjutab Järva Teataja.

Lisaks on võimla põranda ääred katkised, seega on lastel suurenenud traumaoht. Kõike seda arvesse võttes keelas inspektsioon remontimata võimlas sporditunde anda.


Et võimla kasutuskõlblikuks teha, läheb internaatkooli juhi Kulno Kleini ütlust mööda tarvis 2,2-2,5 miljonit krooni, mida kusagilt võtta pole.


Aasta tagasi läks kool Riigi Kinnivara aktsiaseltsi alla, mis tähendas, et kohe pidid sealt saabuma kümned miljonid kroonid, millega on võimalik korrastada kogu kooli.

Nüüd on käes majanduslangus, mis tõmbas plaanidele mõneks ajaks kriipsu peale. Klein lausus, et pole teada, millal on lootust raha saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles