Uimastivõlglase surnuks peksnud mees sai pika vangistuse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus mõistis täna ligi 16 aastaks vangi uimastite eest võlgu jäänud mehe surnuks peksnud ja mitmeid teisi kuritegusid toime pannud mehe.

Kohus tunnistas Arseni Jakovlevi (31) süüdi tapmises, suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises,  tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja suures koguses laskemoona ebaseaduslikus omamises ja hoidmises ning mõistis talle liitkaristuseks 15 aasta 9 kuu ja 27 päeva pikkuse vangistuse.

Jakovlevi eelnev kandmata karistus ja eelvangistusaeg arvati karistusaja hulka ja karistuse kandmise algusajaks loetakse tema kahtlustatavana kinnipidamise päev 30. jaanuar 2014.

Kohus mõistis Jakovlevilt riigi tuludesse sundraha 975 eurot ja menetluskulud 18 753 eurot, teatas Harju maakohtu pressiesindaja.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt tungis Jakovlev 23. detsembril 2013. aastal kella 20.15 paiku Tallinnas Vilde tee lähedal pargis kallale talle uimastite käitlemisel võlgu jäänud  mehele, pekstes teda teleskoopnuia ja kasteediga. Kiirabi toimetas koomasse langenud kannatanu haiglasse, kus ta järgmisel päeval suri. 

Ka omandas Jakovlev 2012. aastast kuni 30. jaanuarini 2014  tuvastamata kohas ja isikult korduvalt suures koguses narkootilist ainet amfetamiini ning tuvastamata koguses narkootilist ainet kokaiini, mida hoidis oma elukohas ja andis edasi teistele isikutele.

Samuti omandas Jakovlev ebaseaduslikult ja hoidis oma elukohas tsiviilkäibes keelatud automaattulirelva Kalašnikov ja tsiviilkäibes keelatud laskemoona. Relva ja laskemoona andis Jakovlev läbiotsimise käigus vabatahtlikult politseile üle.

Kohtuistungil tunnistas Jakovlev end süüdi suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ning tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja suure koguse laskemoona ebaseaduslikus omandamises ja hoidmises. Tapmises Jakovlev end süüdi ei tunnistanud.

Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Vladimir Sadekov palus kohtul tema kaitsealune tapmises õigeks mõista ja teiste kuritegude eest määrata talle leebem karistus.

Kohtuasi lahendati üldmenetluses.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul alates päevast, mil kohtuotsus on kohtumenetluse pooltele kohtus tutvumiseks kättesaadav. Apellatsiooniõiguse kasutamise soovist tuleb teatada Harju Maakohtule kirjalikult seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse või resolutsiooni kuulutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles