Eestit külastab USA mereväe küberväejuhatuse ülem

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestit külastab alates eilsest Ameerika Ühendriikide mereväe küberväejuhatuse ülem viitseadmiral Barry McCullough kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa kutsel.

Täna külastas viitseadmiral McCullough Tallinnas asuvat NATO kooperatiivset küberkaitsekeskust, riigi infosüsteemide arenduskeskust, Skype Eesti kontorit ja kohtus kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrasega. Eile õhtul kohtus viitseadmiral McCullough kindralleitnant Ants Laaneotsaga.

«Eesti küberkaitselt on palju õppida,» ütles admiral McCullough. «Nii NATO küberkaitsekeskuses kui riigi infosüsteemide arenduskeskuses nähtu on muljetavaldav, liitlased peaksid Eestis teadmisi kindlasti kasutama.» Mc Cullogh hindas kõrgelt ka Skype kontoris nähtut, kus töötab 40 protsenti kogu maailma Skype töötajaist.

Admiral McCulloughit saatnud reservkindralleitnant Johannes Kert ütles, et Eesti panustab NATO küberkaitsevõimekusse lootes saada ka NATOlt toetust.

«Praegu panustab Tallinnas asuva NATO Küberkaitsekeskuse tegevusse kaheksa riiki, kahe riigi ühinemisprotsess on käimas, üks neist Ameerika Ühendriigid.»

Kindralleitnant Kerdi sõnul jäävad Ameerika Ühendriigid meie olulisimaks partneriks julgeoleku tagamisel ning koostöö eri küberkaitsealaste õppuste näol kasvab lähiaastatel märgatavalt. «Admiral McCulloughi visiit on märgilise tähtsusega meie riikide vahelise küberkaitsealase koostöö jaoks,» lisas Kert.

Eesti kaitseväel on aastatepikkune kogemus koostööst Ameerika Ühendriikidega Iraagis ja Afganistanis, koostöö Ühendriikidega ulatub pea igasse valdkonda kattes õhuturbe, väljaõppe ja hariduse, varustushanked, õppused.

USA mereväe küberväejuhatus on üks Ameerika Ühendriikide neljast väeliigipõhisest küberväejuhatusest. Viitseadmiral McCullough lahkub Eestist homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles