ERR.ee: viis Eesti demineerijat sõidab Gruusiasse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõdurid Kutaisis Vene pommi demineerimias.
Gruusia sõdurid Kutaisis Vene pommi demineerimias. Foto: AFP / Scanpix

Eesti saadab Gruusiasse viis demineerijat - tegu on jätkuga abiprogrammile, mille käigus on Gruusiale saadetud juba kaks humanitaarabisaadetist ning annetatud miljon krooni Lõuna-Osseetia laste abistamiseks.

Demineerijad saadetakse Kaukaasiasse Gruusia valitsuse palvel ning seda rahastatakse samal viisil, kui on rahastatud seni Gruusiale antud abi: kahte humanitaarsaadetist ning miljoni krooni suurust ülekannet ÜRO lastefondile UNICEF Lõuna-Osseetia laste toetamiseks, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Välisminister Urmas Paet ütles, et sõjategevuse tulemusel on Gruusia erinevatesse piirkondadesse jäänud palju lõhkemata lahingumoona, samuti on kahtlusi, et osa alasid on mineeritud. Paeti sõnul maksab demineerijate saatmine Gruusiasse 300 000 krooni ning see eraldatakse Gruusia abistamiseks mõeldud 10 miljonist kroonist.

Välisminister rõhutab, et tegu on rangelt rahuotstarbelise missiooniga ning mingit sõjalist abi Eesti Gruusiale jätkuvalt ei anna.

Paeti kinnitusel on Gruusia osas uusi samme kavas ka Euroopa Liidul. Arutlusele tulevad need homme algaval Liidu välisministrite mitteametlikul kohtumisel Gymnichis Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles