Prokuratuur esitas õpetajat tulistanud poisile süüdistuse tapmises

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. oktoobril vapustas Eestit koolitulistamine Viljandi Paalalinna koolis.Pildil keskel, kaetud akendega, on klassiruum, milles toimus tulistamine.
27. oktoobril vapustas Eestit koolitulistamine Viljandi Paalalinna koolis.Pildil keskel, kaetud akendega, on klassiruum, milles toimus tulistamine. Foto: Margus Ansu

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 15-aastast noormeest Viljandi Paalalinna Kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises.

Süüdistuse kohaselt võttis süüdistatav eelmise aasta 27. oktoobril oma vanemate tuppa peidetud relvakapi võtme, avas sellega relvakapi ja võttis sealt salaja isale kuuluva revolvri Amadeo ROSSI -851 ning üheksa padrunit. Relva ja padrunid võttis süüdistatav samal päeval kooli kaasa. Kella kahe paiku tulistas ta korduvalt õpetajat, kes suri saadud vigastustesse.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus on tuvastatud, et noormees tegi õpetaja suunas kuus lasku, millest kannatanut tabas kolm.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Viljandi politsei. «Kogutud tõendid kinnitasid, et relvaomanik hoidis tulirelva ja laskemoona nõuetekohaselt. Sellest tulenevalt ei ole alust relvaomanikule süüdistuse esitamiseks,» põhjendas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene.

Süüdistus on esitatud karistusseadustiku § 113 ja 418 lg 1 tunnustel. Karistusseadustik võimaldab alaealisele mõista tapmise eest maksimaalselt 10-aastase vanglakaristuse.

Süüdistatav viibib kohtu loal vahi all. Eelistungi aega ei ole veel kohus määranud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles