Veofirmad said rikkumiste pärast karistada

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid. Foto on illustreeriv.
Veokid. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium alustas 2014. aasta lõpus ja 2015. aasta alguses haldusmenetlust 25 vedaja suhtes, kelle autovedude kontrollimisel avastati korduvaid raskeid õigusrikkumisi.

Sel nädalal toimunud autokaubaveo komisjoni koosolekul vaadati läbi selgitused vedajatelt, kelle autovedudel avastati raskeid õigusrikkumisi, mille eest on vedajat või autojuhti ka karistatud.

Raskematest rikkumistest esines enim auto või autorongi lubatud täismassi üle 20 protsendi ületamisi ning autojuhtide sõidu- ja puhkeaja nõuete raskeid rikkumisi (sõidumeeriku tööd häiriva seadme kasutamine, pettused seoses sõidumeeriku salvestuslehtede või digiandmetega, igapäevase sõiduaja üle 50 protsendi ületamised).

25 vedajast üheksal oli raskeid õigusrikkumisi välisvedudel, ülejäänutel riigisisestel vedudel.

Komisjon otsustas ühte firma puhul peatada ühe sõiduki tegevusluba kaheks kuuks. Selle ettevõtte vedudel tuvastati korduvaid auto või autorongi lubatud täismassi ületamisi.

Ühe firma osas palus komisjon teha tööinspektsioonil põhjalik kontroll sõidu- ja puhkeaja nõuete täitmise ning selle arvestuse kohta.

Kaheksa vedaja puhul pöördus komisjon rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni poole, et see kontrolliks tegevusluba.

Komisjoni kuuluvad MKM-i, tööinspektsiooni, politsei- ja piirivalveameti, maanteeameti, Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni ja autoettevõtete liidu esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles