Orava laululava panid kogemata põlema kaks tüdrukut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: Caro / Scanpix.

Põlvamaal mullu sügisel puhkenud Orava laululava põlengu põhjustasid kogemata kaks tüdrukut, selgitas politsei.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul küsitles Põlva politseijaoskonna uurija mitmeid inimesi ning kogus tõendeid, mille pinnalt selgitati välja süüteo toimepanijad. Nendeks osutusid kaks tüdrukut, 10- ja 13-aastane. Uurimisel selgus, et tüdrukud olid siseruumis väikese lõkke teinud, ei tulnud selle täieliku kustutamisega toime ning hõõguv puitmaterjal võttis tule üles pärast tüdrukute lahkumist.

Et tegu on alla 14-aastaste lastega, kes seaduse järgi on süüvõimetud, lõpetas uurija väärteomenetluse tänavu jaanuaris. Menetluses kogutud materjalid edastati aga alaealiste komisjonile seisukoha võtmiseks, rääkis Peitel BNS-ile.

Põlva politseijaoskonna juht Helmer Hallik lisas, et lastele selgitatakse väikesest peale, et tulega ei mängita ja nende teadlikkus on ses osas üsna kõrge. «Ometigi vajab üle rõhutamist see, milliste tagajärgedega üks tikutõmme ebasobivas kohas lõppeda võib. Antud puhul oli õnn, et tulele saadi varakult jälile ja inimesed ohtu ei sattunud,» rääkis politseijuht.

Mullu 24. oktoobril kella 17.21 ajal teatati häirekeskusele, et Põlva maakonnas Orava vallas Orava külas põleb laululava. Siseministeeriumi teatel põles laululava sein ja põrand kokku ruutmeetri ulatuses. Päästjad tuvastasid kiiresti, et põlengu võis põhjustada süütamine või hooletus lahtise tulega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles