Toom: sanktsioonide asemel tuleb otsida arukat inimest, kellega läbi rääkida

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom kõnepuldis.
Yana Toom kõnepuldis. Foto: Erik Prozes

Valimistel suure häältesaagi saanud eurosaadik Yana Toom rääkis intervjuus Põhjarannikule, et Venemaa-vastased sanktsioonid pole väljapääs, vaid «peab otsima arukaid inimesi, kellega läbi rääkida».

Keskerakondlane Yana Toom rääkis usutluses Põhjarannikule, et hääletab sanktsioonide karmistamise vastu, sest leiab, et sanktsioonid on poliitika tupiktee.

«Peab otsima arukaid inimesi, kellega läbi rääkida,» vastas Toom, kui ajakirjanik küsis, mis oleks alternatiiv.

Kui Toomilt küsiti, kuidas see peaks olema pärast Krimmi ja Ida-Ukrainas toimuvat võimalik, kui Vladimir Putin pole adekvaatne, palus Toom tuua näiteid, kuidas sanktioonidega on saavutatud oodatud tulemus.  

«Ja kas te arvate, et kui Venemaal algavad verised arveteõiendamised, on meil parem?» lisas ta.

Ka kommenteeris Toom seda, et Savisaar ei ole vastanud, kui talt küsitakse, kas ta mõistab Venemaa-poolse Ukraina-vastase agressiooni hukka.

«Ja mis siis? See on selline otsitud põhjus. Tegelikult Ida-Virumaa või Saaremaa või mis tahes valijad − neile on palju olulisem valitsust valides see, kuidas me Eestis elama hakkame. On väga tundlikud teemad ja Ukraina teema on üks neist. Olite ise konverentsil, mille Narvas organiseerisime − nägite eri rahvusgruppide poolset toetust USA, Venemaa ja ELi poliitikale. Ja sellega peab arvestama. Kui jääme ühiskonda mingite tunnuste järgi omadeks ja võõrasteks jagama, ei lepi me kunagi riigi sees kokku,» vastas Toom.

Loe täismahus intervjuud Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles