Ekspiloot Rein Porro: lennuohutuse reeglite veelgi karmimaks muutmine oleks väga problemaatiline

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekopter Prantsusmaal Alpides.
Päästekopter Prantsusmaal Alpides. Foto: SCANPIX

Isegi kui Germanwingsi reisilennuki katastroofi põhjus oli tõepoolest kaaspiloodi tahtlik käitumine, oleks väga raske lennuohutuse reegleid veelgi karmistada, arvab endine piloot Rein Porro.

Porro avaldas «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus arvamust, et sakslasest kaaspiloodi tahtlik tegevus tundub talle usutav, vahendas ERR Uudised.

Saatekülalise sõnul ei näe reeglid ette seda, et kabiinist väljunud pilooti peaks ajutiselt seal asendama näiteks keegi lennusaatjatest.

Küsimusele, et kui uuritakse välja eilse katastroofi põhjus, kas annab see lennundusreeglite muutmiseks põhjust, vastas Porro, et annab küll põhjust, aga turvalisusreeglid on juba niigi karmid, nii et aeg-ajalt juba segavad piloote.

Porro lisas samas, et lennufirmad võiksid tööle kandideerivaid inimesi paremini kontrollida, eriti psühholoogilisest aspektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles