Valge Maja loodab Ukraina ja Gruusia ühinemist MAPiga detsembris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO logo.
NATO logo. Foto: Corbis/Scanpix

USA juhtkond loodab, et Ukraina ja Gruusia ühinevad detsembrikuus NATO liikmesuse tegevuskavaga (MAP), vahendab Ukraina telejaam 5. kanal.

«Arvan, et püüdlus ühendada need riigid, uued demokraatiad, soov elada vabaduse tingimustes on isegi tugevnenud eelmise kuu sündmuste valgel,» ütles USA presidendi pressiesindaja Dana Perino neljapäeval, vahendas Interfax.

Vastates küsimusele, kas USA kavatseb Gruusiat NATOsse kutsuda, isegi kui seal on jätkuvalt Vene väed, aga Ukrainat Vene laevastiku kohaloleku tingimustes, ütles Perino, et USA alustas Gruusia ja Ukraina NATO-püüdluste toetamist «ammu enne hiljutisi sündmusi» ning et see toetus pole karvavõrdki muutunud.

NATO aprillikuisel tippkohtumisel võtsid riigijuhid vastu otsuse lükata edasi Gruusia ja Ukraina ühinemine MAPiga. Peamisteks vastuseisjateks olid Saksamaa ja Prantsusmaa.

Ukraina ja Gruusia ühinemine MAPiga tuleb uuesti jutuks alliansi välisministrite detsembrikuisel kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles