Arto Aas haldusreformist: nüüd tuleb teine käik sisse lülitada

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Arto Aas.
Riigihalduse minister Arto Aas. Foto: Jaanus Lensment

Haldusreform ja omavalitsuste liitumine on jäänud venima ning uus valitsuskoalitsioon kavatseb asjade käiku nüüd oluliselt kiirendada, ütles tõenäoline riigihaldusminister Arto Aas Reformierakonnast.

Arto Aas rääkis «Terevisioonis», et loodava riigihaldusministri kolm peamist ülesannet on haldusreform, laiemalt riigireform, riigiteenuste konsolideerimine ning riigile kuuluva vara omanikupoliitiika ajamine, vahendas ERR Uudised.

Kui varem on Reformierakond kritiseerinud haldusreformi ettepanekuid, siis nüüd on Aasa sõnul tekkinud uusi arusaamu. Aas ise eelistaks, et omavalitsused ise otsustaksid, kellega ja kuidas nad liituvad. «Aga me näeme, et see protsess on jäänud venima ja nüüd tuleb panna teine käik sisse,» rõhutas ta ja lisas, et praeguse plaani kohaselt töötatakse aastaks 2016 välja konkreetne haldusreformi kava. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles