Pühajärve koolidirektor kaebab vallandamise kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miia Pallase.
Miia Pallase. Foto: Margus Ansu

Pühajärve põhikooli direktori kohalt päevapealt lahti lastud Miia Pallase on lubanud vallandamisotsuse kohtus vaidlustada, ka kooli töötajate hinnangul pole vallavalitsus otsust selgelt põhjendanud.

Otepää vallavanem Aare Matt andis Pallasele möödunud nädalal töölepingu erakorralise lõpetamise avalduse, tuues põhjuseks, et Pallase pole kooli haljastusteenuse tellimiseks võtnud hinnapakkumisi ja kahjustanud seega raha ebaotstarbeka kulutamisega valla huve.

«Mul on FIE, kes tegutseb haljastustöödega siin juba üheksa aastat, aga tema väidab, et peab olema hinnapakkumine,» ütles Pallase rahvusringhäälingu raadiouudistele.

«Kui eelmisel aastal eelarvet tegime, olid teised vallajuhid, siis oli eelarvevestlus, mida kolmekesi peame – finantsjuht, vallavanem ja mina. Kõik oli paika pandud, keegi ei nõudnud, et ma peaksin võtma hinnapakkumisi ja ma seda ei teinud, sest eelarves on mul selleks ette nähtud 45 000 krooni, aga mul on 37 300 krooni peale leping. Ma ei ole rikkunud eelarvet,» kinnitas Pallase.

Vallavanem Aare Matt ütles, et peale haljastusteenuse on kooli eelarves küsimusi ka teisi. «Kui kooli eelarve on 5 ja 6 miljoni vahel, on selge, et seal on ka teiste asjadega tegemist, lihtsalt on ära mainitud see, mis esimesena silma jäi või tundus kõige eredam. Aastate lõikes pakkumisi sisuliselt ei ole võetud või on võetud väga vähe,» märkis Matt.

Pühajärve kooli õppealajuhataja, praegu direktori ülesandeid täitev Karin Järv ütles, et sisulist põhjendust vallandamiseks pole vallavanem neile avaldanud. Tema hinnangul on lugu poliitiline: «Miia on niivõrd sirge seljaga inimene, kes pole lasknud ennast mõjutada, sellepärast,» ütles Järv.

Pallase on vallavolikogus opositsioonis, kuulumata siiski ühtegi erakonda. Aare Matt kuulub Reformierakonda.

Segased ajad Pühajärve koolis on kestnud juuli keskpaigast alates, mil Otepää vallavalitsus kaalus võimalust jätta koolis 1. klass avamata. Sel sügisel sai seitse last oma kooliteed seal siiski plaanipäraselt alustada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles