Eksperdid: Eesti inimestel pole põhjust sõjahirmus elada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Kanal 2

Kaitseliidu vanematekogu liige Aivar Riisalu ja Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur Kalev Stoicescu ütlesid ETV saates «Terevisioon», et Eesti inimestel pole põhjust paanikas sõda oodata.

Aivar Riisalu kommenteeris ka president Toomas Hendrik Ilvese «nelja tunni»-repliiki ning ütles kindlalt, et nelja tunniga Eestit vallutada pole võimalik ja iga mõtlev inimene saab ka aru, et president nii tõesti ei mõelnud, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ma jään rõhutama kõigi vormikandjate ja spetsialistide seisukohta, et Eesti ei ole kunagi olnud paremini kaitstud kui ta täna on. Eesti ei ole see riik, kuhu ükskõik millisel vastasel on võimalik jalutama tulla niimoodi, et ta teeb siin mõne tunniga mingeid mehetegusid,» lausus Riisalu.

Riisalu tunnistas, et kahtlemata on julgeolekuolukord Ukraina kriisi tõttu muutunud, aga see ei tähenda, et inimesed peaksid sõjahirmus elama. 

Ka Kalev Stoicescu ütles nelja tunni repliiki kommenteerides, et tähtsam on siin heidutusfaktor, et Venemaa ei söandaks kunagi midagi inetut Eesti suhtes ette võtta, jõuga ähvardada või lausa rünnata ning sellele president ka viitas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles