BBC eemaldas artiklist Keskerakonna kohta iseloomustuse Venemaa-meelne

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis BBC uudisest
Kuvatõmmis BBC uudisest Foto: BBC

BBC tunnistas, et Keskerakonna nimetamine Venemaa-meelseks on kohatu, ning eemaldas selle viite Eesti valimistulemusi käsitlenud artiklist.

2. märtsil 2015 avaldas BBC oma kodulehel uudise pealkirjaga «Estonia's ruling Reform Party wins election victory» (tlk «Eesti juhtiv partei Reformierakond võitis valimised»], milles kajastas Eestis toimunud parlamendivalimiste tulemusi. Keskerakonna iseloomustamiseks kasutati selles terminit pro-Russian ehk Venemaa-meelne.

Keskerakond esitas BBC-le kaebuse, milles palus sõnakasutust muuta, kuna see ei ole Keskerakonna iseloomustamiseks kohane ning eksitab lugejat, teatas Keskerakonna esindaja, vandeadvokaat Oliver Nääs.

Vastuseks teatas BBC, et valitud sõnakasutus oli kohatu, mistõttu redigeeris BBC ka avaldatud artiklit, kustutades sealt sõnad pro-Russian. Samuti kinnitas BBC, et tulevikku vaadates mõistavad nad valitud sõnakasutuse probleemsust.

Samas jättis meediakanal uudisesse alles viite Keskerakonna seotusele Venemaa presidendi Vladimir Putiniga («Centre Party, which has ties to Russian President Vladimir Putin»). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles