Rey seakasvatuse saatus selgub teisipäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigala.
Sigala. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna peeti Rapla kohtumajas istungit OÜ Rey seakasvatuse üle. Arutati, milline on ettevõtte majandusolukord ja kas pankroti väljakuulutamine on möödapääsmatu või õnnestub ettevõte veel päästa. Kohtuotsus tehakse 21. aprillil.

31. märtsil otsustas Raplamaa Veterinaarkeskus võtta OÜ Rey Seakasvatuselt sead ära ja anda need üle Kehtna vallavalitsusele, kes pidi rakendama loomade pidamiseks asendustäitmist. Kehtna vallavanem Indrek Kullam ütles, et vald on sigade söötmiseks juba kulutanud ligi 19 000 eurot, kuid sigade ülevõtmisest on vald siiski keeldunud.

Täna kell üks Rapla kohtumajas alanud istungil andis ajutine pankrotihaldur Maie Klemmer kohtule ülevaate, milline on Rey seakasvatuse tegelik majandusseis ja mida on pankrotimenetluse algusest kulunud peaaegu kuu aja jooksul õnnestunud ära teha rahalistesse raskustesse sattunud ettevõtte päästmiseks.

Klemmer ütles Postimehele, et tema esitas kohtule oma arvamuse, mille kohaselt tuleb pankrot välja kuulutada, sest OÜ Rey on püsivalt maksejõuetu. 

«Seakari on praegu alles, ta on pankrotivarana arvel ning muutub pankrotivaraks,» ütles Klemmer ning lisas, et pärast pankroti välja kuulutamist otsustavad võlausaldajad ja haldur, mis 10 000-pealisest seakarjast edasi saab. «Tõenäoliselt tuleb nad müüki panna, kui ei leidu kedagi, kes hakkab seakasvatust edasi pidama,» sõnas Klemmer Postimehele. Kohtuotsus tehakse 21. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles