Fotod: kagupiiril oli ulatuslik piirivalveõppus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kagupiiril oli eile ja üleeile suur piirivalveõppus, mille käigus koos kiirreageerimisüksustega harjutati ebaseadusliku piiriületuse takistamist ja objekti kaitset. 

Siseminister Hanno Pevkur kinnitas valitsuse pressikonverentsil, et nii suure mahu ja ulatusega piirivalveõppust pole Eestis kunagi varem toimunud.

«Meediast on läbi käinud, et nähti koptereid ja soomukeid, see kõik vastab tõele. Õppus algas teisipäeva õhtul kell 8 ja lõppes kell 12. See keskendus eelkõige maastikule, stsenaariumi kohaselt ebaseaduslikule piiriületusele ja isikute tabamisele,» rääkis siseminister.

Lisaks politsei- ja piirivalveameti tavajõududele oli õppusse kaasatud vastloodud piirivalve kiirreageerimisüsksus, politsei kiirreageerimisüksus, samuti viidi kohale K-komando, et proovida eri üksuste võimet koostööd teha. 

Eriüksuste Tallinnast Eesti kagunurka transportimiseks kasutati nii kopterit kui ka piirivalvelennukit.  

Kolmapäeval oli teine õppuse päev, kus harjutati eelkõige objekti kaitset. Õppus kestis kella poole viiest kuni poole üheni täna öösel.

«Nii et kui piirialadel inimesed nägid veekahureid, soomukeid, eriüksuslasi, siis kõik oli kontrolli all ja teadlik tegevus, ei ole vaja muretseda,» lisas Pevkur. 

Muuhulgas tabati õppuse käigus kaks ebaseaduslikku piiriületajat - kaks sudaanlast, kel dokumente polnud kaasas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles