Eesti keeldus ühisest piirivalveõppusest Venemaaga

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir
Eesti-Vene piir Foto: Margus Ansu/PM

Eesti keeldus osalemast Venemaa eestvedamisel peetavatel piirivalve ühisõppustel Zapad 2015.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul koordineerivad ja korraldavad Venemaa Föderatsiooni läbiviidavat piirivalve ühisõppust teiste hulgas organisatsioonid, mis on vahetult seotud Eston Kohvri röövimisega Eesti territooriumilt, vahendas ERR Uudised.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige ütles, et piirivalve ühisõppus pidanuks toimuma ajavahemikul märts-juuni ning õppuse kirjelduse kohaselt seisnenuks see eeskätt informatsiooni vahetamises.

«Lisaks tasub märkida, et Venemaa kasutab piirivalveõppuse nimena sama nime sõjaväelise suurõppusega Zapad, mis tekitab tõsiseid küsimusi õppuse sisu ja eesmärkide, sh propaganda eesmärkide, osas. Arvestades eeltoodut, samuti üldist julgeolekuolukorra muutust ning Venemaa Föderatsiooni käitumist seoses Ukrainaga, ei pea me võimalikuks osaleda Venemaa Föderatsiooni poolt läbiviidaval piirivalve ühisõppusel Zapad 2015,» kommenteeris Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles