Soome hakkab eestlaste juhilubadele sünnikohaks märkima Eesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba.
Juhiluba. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kui seni märkisid Soome ametivõimud seal välja antud juhiloal eestlaste sünniriigiks Venemaa või Nõukogude Liidu, siis edaspidi märgitakse sünnikohaks Eesti.

Välisministeerium päris eelmise aasta lõpus Soome kolleegidelt aru, miks märgitakse Soome juhiloal eestlaste sünniriigiks Venemaa või Nõukogude Liit.

«Praeguseks on meile teatatud, et Soome rahvastikuregistrikeskus on andnud magistraatidele ehk kohalikele registriosakondadele uued juhised, mille kohaselt märgitakse uutele Soome elama tulevatele Eestis sündinud inimestele Soome rahvastikuregistris sünnikohaks Eesti,» ütles BNS-ile välisministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter.

Juhilubadele kantakse Soome rahvastikuregistris olevad andmed, millest tulenevalt saavad ka juhilubadel olema õiged andmed.

«Juba väljastatud juhilubade ja Soome rahvastikuregistris olevate ebatäpsete andmete korrastamise osas käivad veel läbirääkimised Soome rahvastikuregistrikeskuse ja Eesti saatkonna vahel,» lisas Valter.

Soome kolleegidelt päris juhiloal sünniriigi märkimise kohta selgitusi ka maanteeamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles