Võrdõigusvoliniku kandidaatide arv kasvas viimasel hetkel hüppeliselt

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper.
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper. Foto: Võrdõigusvoliniku kantselei

Kui 30. aprilli lõunaks oli sotsiaalministeerium saanud 17 avaldust võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku ametikohale, siis õhtu jooksul tuli veel 11 avaldust juurde.

Kokku kandideerib voliniku kohale nüüd 28 inimest, kinnitas ministeerium.

Avaldusi sai esitada 30. aprilli südaööni.

Kui algselt oodati kandideerimiseks avaldusi 5. aprillini, siis hiljem otsustas sotsiaalministeerium tähtaega pikendada.

Praegu ametis oleva voliniku Mari-Liis Sepperi ametiaeg lõpeb tänavu oktoobris. Sepper ise uuesti ei kandideerinud.

Voliniku kuupalk on 2914 eurot.

Mari-Liis Sepper asus soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku ametisse 2010. aastal, tema ametiaeg kestab 2. oktoobrini 2015. 

Aastatel 2005-2010 juhtis Eesti võrdõigusorganit Margit Sarv.

Algselt oli voliniku ametinimetus soolise võrdõiguslikkuse volinik ning ta tegeles üksnes soolise võrdõiguslikkuse küsimustega (sh soolise diskrimineerimisega). Pärast võrdse kohtlemise seaduse jõustumist 2009. aastal uurib volinik soolise diskrimineerimise juhtumite kõrval ka diskrimineerimisi, mis leiavad aset rahvuse või etnilise päritolu, nahavärvuse, usutunnistuse või muude veendumuste, vanuse, puude või seksuaalse sättumuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles