Teder võtab riigikogus kõneks majandusregulatsioonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder.
Õiguskantsler Indrek Teder. Foto: Peeter Langovits.

Õiguskantsler peab täna riigikogus aastaettekande, milles käsitleb majanduse reguleerimist avaliku võimu poolt, laste õiguste probleeme, kohtusüsteemi sõltumatust ja juurdepääsu õigusemõistmisele, jälitustegevuse kontrolli küsimusi ning muud päevakajalist.

Õiguskantsler arutleb ettekandes, kuivõrd võib avalik võim reguleerida majandust ja turul toimuvat ning kuipalju võib riik piirata isikute põhiõigusi ja –vabadusi, viidates pragmaatilistele hetkevajadustele. Tederi hinnangul on majanduse reguleerimisel selge põhiõiguslik dimensioon, teatas avalike suhete juht.

Samuti puudutab Indrek Teder oma ettekandes laste õiguste temaatikat, mis kasvava vaesuse ja sotsiaalsete probleemide kontekstis vajab üha enam tähelepanu.

Veel käsitleb ta kohtusüsteemi sõltumatuse probleeme ning inimeste juurdepääsu õigusemõistmisele, mida takistavad kõrged kulud kohtumenetluses. Õiguskantsler viitab lahendamata õiguslikele probleemidele jälitustegevuses ja salajases infokogumises kuritegude tõkestamiseks ja avastamiseks, kus väga intensiivselt riivatakse isikute põhiõigusi.

Teder esineb täna riigikogus oma ametiaja kolmanda aastaettekandega, mis on ühtlasi tema viimane ettekanne riigikogu sellele koosseisule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles